Ayurvediska behandlingar

Ayurvedisk massage & behandlingar

Ayurvedisk massage och ayurvediska behandlingar ger en djup avslappning, som aktiverar kroppens egna självläkande förmåga. Det är i det avslappnade tillståndet som fysiska och mentala blockeringar släpper och obalanser minskar. Därför är det bra om du ha möjlighet att ta det lugnt efter en ayurvedisk behandling, och lyssna på din kropps behov av vila.
Behandlingarna är både läkande och förebyggande.

Bra att tänka på  inför Abhyanga & Shirodhara:

  • Ha gärna på dig oömma kläder, eftersom du blir rejält inoljad och kan få fläckar på kläderna.
  • Ta gärna med ett par extra trosor/kalsonger
  • Ta med dig en mössa eller annat skydd till huvudet, för att undvika nedkylning.Mössan/huvudskydd gäller även sommartid!

Abhyanga – helkroppsmassage med varm olja (90 min) 790 kr 

En mycket behaglig ayurvedisk helkroppsmassage med varma oljor, anpassade efter just dig och din situation. Behandlingen renar kroppen från toxiner och slaggprodukter samtidigt som den hjälper till att lugna kropp och sinne. Den är bra vid obalanser som stress, muskelspänningar, övervikt och känslomässiga obalanser. Den förbättrar funktionen i leder och muskler samt blod- och lymfcirkulationen. En avslappnande massagebehandling som ökar vitaliteten och är skön för välbefinnandet.

 

Shirodhara – oljestråle (75 min) 840 kr

Shirodhara – oljeströmmen som förlänger livet.
Shirodhara är en djupt avslappnande ayurvedisk behandling, som lugnar ner det centrala nervsystemet och balanserar hormonsystemet.
Behandlingen motverkar mental stress, oro, psykisk obalans, huvudvärk och sömnproblem och är bra för ett stort antal sjukdomar relaterade till huvud, nacke, ögon, näsa och hals. Balanserar kropp och sinne och förbättrar minnet.

Shirodhara inleds med insmörjning av hela kroppen med varm olja.
Därefter får en varm oljestråle, med tillsatta eteriska oljor, långsamt rinna ner över pannan och hjässan.
Avslutas med vila i värme.

Facelift – ayurvedisk huvud- och ansiktsmassage (45 min) 450 kr

En mycket avkopplande massage och behandling av huvud, ansikte och öron. Massagen är en liten behandling men med stor effekt, då den har en lugnande påverkan på hela kroppen.
Behandlingen innebär massage av huvud/skalp, ansikte och öron. Stimulering av ansiktets marmapunkter med speciell olja, utvald efter pulsdiagnostik. Oljan tränger ner i ditt energisystem och ger lindring och välbefinnande. Balanserar kropp, själ och livsenergi. Avslutas med vila.
Marmapunkterna balanserar vata, pitta och kapha, som i sin tur styr över organens rörelse, metabolism och sammanfogande egenskaper. Oljorna som används är antingen lugnande och smörjande (vata), stressreducerande och svalkande (pitta) eller fuktgivande och stimulerande (kapha).

Kombinationsbehandlingar

 

  • Abhyanga massage + Facelift (110 min) 1100 kr

 

  • Abhyanga massage + Shirodhara (120 min) 1400 kr

 

Marma behandling (ca 75 min) 695 kr                        

En unik ayurvedisk behandling där kroppens marmapunkter, med lätt fingerberöring, masseras med essentiella oljor för att få igång energiflödet i kroppen.
Genom pulsavläsning väljer vi olja som passar din specifika konstitution eller obalans. Oljan tränger ner i ditt energisystem och ger lindring och välbefinnande.
Marma är punkter där kropp och sinnet som livligast kommunicerar och punkter som står i relation till andra delar i kroppen. Stress och orenheter sätter sig i dessa punkter.
Marmabehandlingen ger en djup avslappning och balansering av kropp, själ och livskraft.
Vid specifika problem rekommenderas tre behandlingar i tät följd.

Nasyam (45 min x 3 ggr 1200kr)

Detta är en av de panchakarma –  mycket effektivt för alla typer av huvudvärk, depression, stress, bihålsbesvär, smärta runt nacke och axlar och ögonbesvär. Nasyam är mycket viktig behandling av sjukdom i huvudregionen. Näsborrarna är dörren till hjärnan och det används olja som innehåller örtmediciner genom näsborrarna. Nasyam hjälper inte bara att ta bort gifter från huvudet, nacken, hjärna, ögon, öron-näsa-halsregionen, det bidrar också att smörja och att  lugna sinnet,  tar bort gifter och ger näring till huvud regionen och bygger upp  immunitet i dessa delar.

Healing/helande behandling (60 min) 500 kr

Healingbehandlingen sker med kläderna på, men utan skor. Ha gärna på dig bekväma kläder som inte sitter åt. Du kan bli frusen efteråt, så ta gärna med en extra tröja. Under behandlingen ligger du ner med slutna ögon och bara är dig själv, helt kravlöst. Healingen inleds med balansering eller aktivering av dina chakran.Det kan hjälpa till att släppa taget om känslor och beteenden som du idag har, men som kommer från tidigare händelser. Sådant som din kropp/din själ minns från förr, antingen i det här livet eller i tidigare liv.

Healing

Allt som helar är healing. Det kan vara allt ifrån en blick, att bli lyssnad på, till en lätt beröring.

Reiki är en mycket gammal form av kontakthealing.
Ordet Reiki är japanska och kommer av orden Rei (universell) och Ki (livskraft, livsenergi). Reikiutövaren styr inte energin medvetet utan fungerar endast som en kanal för den universella livsenergin. Reikiutövaren ställer inte diagnoser och behöver inte veta vad som behöver helas. Reikin får flöda dit mottagaren behöver den bäst för tillfället.

Healing är en naturlig, enkel och säker metod för att använda den universella livsenergin, till harmoni, balans och läkning på alla nivåer. Healing är mycket avslappnande och frigör stress. Healing är ett utmärkt komplement till andra behandlingar, för att stärka upp och ge energi till kropp och själ.

När vi förändrar våra tankar (tänka på ett annorlunda vis), beteenden (göra annorlunda) och känslor (bejaka våra känslor), om sjukdomar eller situationer, kan kroppen dra till sig maximalt med energi och vi får ett bestående helande.

Lepanam Behandling (45 min x 3 ggr 1200 kr)

 Detta är en mycket användbar behandling av olika typer av inflammatoriska tillstånd i muskler och leder, vissa hudsjukdomar, artrit, gikt etc.
Lepanam är den externa tillämpning av pasta läkemedel på kroppen, där smärta är associerad med inflammatoriska tillstånd. Utförs med tre behandlingar inom en vecka, kontakta mig personligen för mer information. Används med fördel ihop med Pichu för att ge näring och underhåll.  OBS! Kan ej bokas på ”Bokadirekt”

Pichu Behandling (45 min x 3 ggr 1200 kr)

Denna behandling används för att efterbehandla och stärka och bygga upp gärna då efter Lepanam behandlingen. Används vid muskel och smärt lindring.  I denna behandling läggs tygstycke som viks och doppas i örtolja och placeras på patientens kroppsdel, exp. skuldra, knä och arm. Denna metod är  bra även för att läka upp gamla skador på brutna ben, men även huvudvärksproblem.
 OBS! Kan ej bokas på ”Bokadirekt”

Annonser
%d bloggare gillar detta: